دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۲۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲

ایران 32سال دیگر بیابان می‌شود

یابان‌زایی در کشور چنان سرعت گرفته که هرسال 33هزار کیلومترمربع از خاک ایران تبدیل به بیابان می‌شود؛ یعنی در هر ساعت، 4کیلومترمربع از خاک ایران، بیابان می‌شود و با چنین سرعتی طی 32سال آینده همه ایران به بیابان تبدیل می‌شود.هم‌اکنون یک‌بیستم مساحت کشور را بیابان‌ها تشکیل داده‌اند، اما سرعت بیابان‌زایی چنان در ایران بالا‌ست که طی 3دهه پیش‌رو باقی مساحت کشور نیز با تهدید بیابانی‌شدن مواجه می‌شوند.

به گزارش آوای خزر، به نقل از روزنامه همشهری ،در چنین شرایطی باید هرچه سریع‌تر زمینه‌های توسعه برنامه‌های بیابان‌زدایی را به‌ویژه در استان‌های درگیر و بعد کل کشور گسترش داد، چون مقابله با جریان بیابانی‌شدن ایران یک اجبار اکولوژیک است که باید هرچه سریع‌تر به آن پرداخته شود. بررسی‌های کارشناسان و داده‌های آماری در روند بیابان‌زایی کشور که در گزارش پیش‌رو آمده است، حاصل ترجمه بخش‌هایی از مقاله «خشکسالی و بیابان‌زایی در ایران» است که سال2019 در مجله علمی «Hydrology» نیز منتشر شده است.


در چه وضعیتی هستیم؟

هر سال ۲درصد از خاک ایران به بیابان تبدیل می‌شود. محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس محیط‌زیست در این‌باره می‌گوید: وقتی در منطقه‌ای از کره زمین تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد، آنجا دچار فرسایش خاک می‌شود. تخریب محیط‌زیست، چرای بی‌رویه دام، از بین‌رفتن پوشش گیاهی و دخل و تصرف در اراضی ملی و مناطق کوهستانی نیز ازجمله عوامل فرسایش خاک هستند.

آنطور که این کارشناس محیط‌زیست به ایسنا گفته است: خاک یکی از منابع ارزشمند زمین و به‌عنوان میراث طبیعی محسوب می‌شود که اگر دچار فرسایش شود و از بین برود، تجدیدپذیری آن بیش از ۵۰۰سال طول می‌کشد. به گفته او، فرسایش خاک از رشته کوه‌های البرز تا رشته کوه‌های زاگرس کشیده شده است به‌طوری که در استان‌های غربی و زاگرس‌نشین کشور شاهد فرسایش خاک هستیم. به‌گفته محبوب‌فر، فرسودگی و از بین رفتن خاک به‌تدریج صورت می‌گیرد و به مرور زمان خاک از بستر خود جدا و زمین تبدیل به صحرا و بیابان می‌شود.

 

انتهای پیام/1005

برچسب ها: بیابان زایی
نظرات شما